Въведени са ограничения за движение в Смолянско
Шофьорите да се движат с повишено внимание в областите Шумен и Разград, поради интензивен снеговалеж, предупредиха от АПИ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    1
Сняг в Смолян
Снимка: bTV

Заради падналия обилен снеговалеж пред изминалата нощ, са въведени ограничения за движението в област Смолян.

Дъжд, сняг и бурен вятър – зимата се завръща тази нощОчакват ни виелици и нова снежна покривка

Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги през проходите Пампорово и Превала. Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала и по пътя Батак – Доспат.

Цяла нощ снегопочистващите машини са били на терен, за да разчистват и обработват  пътищата. Снежната покривка варира от 5 до 15 см по високите места. Температурите сутринта са от минус 1 до минус 4 градуса, на места има слаб снеговалеж.

Предупреждение за опасно време в почти цялата странаВ 4 области е обявен жълт код за сняг и поледици: Кюстендил, Перник, София-град и Софийска

Движението по пътя Видин – Монтана в посока Монтана също е ограничено за камиони над 12 т заради силни снегонавявания, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Без ограничение е движението в посока Видин. Обходният маршрут в посока Монтана е: Дунавци – Арчар – Добри дол – Тополовец – Ружинци.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в областите Шумен и Разград, поради интензивен снеговалеж, предупредиха от АПИ.

  • 2
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре