Във Враца протестират заради отстранения полицейски шеф
Вчера ст. комисар Димитър Газибарски беше преназначен на по-нисък пост в друго населено място
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
2111432432.jpg

Граждани във Враца и полицейски служители се събраха на протест заради отстраняването на досегашния ръководител на областната дирекция на МВР в града, ст. комисар Димитър Газибарски.

Той беше отстранен от поста си във връзка с приключена проверка и незадоволително състояние на повереното му управление. Газибарски е преназначен като началник група в друго направление на дейност и в друго населено място.

Отстраниха от длъжност директора на МВР-ВрацаПричината – незадоволително състояние на управлението на областната дирекция

От МВР подчертаха, че преназначаването на ст. комисар Димитър Газибарски няма връзка с резултата от дисциплинарното производство и уволнението на мл. инспектор в ОДМВР-Враца Цветан Благоев, който качи скандален видеоклип в социалните мрежи. В него висшестоящ служител на АЕЦ "Козлодуй" заплашва полицай.

Шеф от АЕЦ към полицай: Утре ще те увòлна, щото си педе**с голем!* (ВИДЕО)Размяната на реплики, записана и споделена в интернет, станала по повод задължението на полицая да напише акт за шофиране в нетрезво състояние

Случаят е от февруари. Полицейски патрул спира за проверка автомобил.

Установява, че шофьорът е употребил алкохол и го отвежда в районното, за да му се състави акт. Малко по-късно в сградата нахлува негов приятел, висш представител по сигурността на АЕЦ "Козлодуй", който започва да обижда грубо един от полицаите.

"След този случай започна един натиск от ръководството на областната дирекция на МВР в лицето на господин Димитър Газибарски, и от тогава се опитаха да ме изкарат, че съм най-черната овца на МВР", каза Цецо Благоев.

„Увòлни” ли полицаи в Козлодуй шефът от атомната централа?Пешко Караджов – това е служителят, който заплашваше органи на реда, тъй като искали да напишат акт на негов приятел, който карал пил

Началникът на отдел "Физическа защита" в АЕЦ Пешко Караджов, заснет да обижда полицай, е отстранен от длъжност. Вчера с поста си се раздели и директорът на Областната дирекция Димитър Газибарски.

Хората обаче днес го подкрепиха:

„Всички са излезели в подкрепа на Газибарски, който доказа, че с твърдата си ръка полицията може да бъде близо до хората”, коментира една от протестиращите днес.

По думите ѝ страхът вилнее навсякъде и Враца ще се превърне основен герой във всички крими хроники, докато за две години отстраненото в момента ръководство е успяло да върнало доверие и се е справило с битовата престъпност.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре