Върнатият на работа скандален шеф от АЕЦ „Козлодуй”: Бях записан нарочно
Премиерът, по чиято заръка Пешко Караджов беше уволнен, каза, че не може да си позволи да коментира съдебното решение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    7
Блокът, в който живее Пешко Караджов
Снимка: btvnovinite.bg

Връщат на работа скандалния шеф на отдел „Физическа защита” в АЕЦ „Козлодуй” Пешко Караджов.

Той бе уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов след разпространен в социалната мрежа видеозапис.

На него се чува как Караджов ругае и заплашва с уволнение полицай.

Според Районния съд в Козлодуй Караджов вече е бил наказан веднъж за непристойното си поведение със забележка, а когато го уволнили, не му поискали писмено обяснение, както е по закон.

Освен че връща на работа Пешко Караджов, съдът в Козлодуй постановява да му бъде изплатено обезщетение в размер на близо 16 хиляди лева. Сумата е равна на три негови месечни брутни възнаграждения.

Шеф от АЕЦ към полицай: Утре ще те увòлна, щото си педе**с голем!* (ВИДЕО)Размяната на реплики, записана и споделена в интернет, станала по повод задължението на полицая да напише акт за шофиране в нетрезво състояние

Днес премиерът, по чиято заръка Караджов беше уволнен, заяви, че не може да си позволи да коментира съдебно решение, защото веднага ще последва реакция. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва.

Пешко Караджов отказа среща с екипа на bTV. По телефона заяви, че е доволен от съдебното решение и че е бил записан нарочно. Той се закани да търси отговорност на бившия полицейски шеф към централата Аспарух Максимов, както и на неговия подчинен Цецо Благоев, разпространил записа и малко след това изхвърлен от системата на МВР.

“За мен мога да кажа, че вина имат служителите на МВР, които тогава прикриха и не приобщиха въпросния клип към действащата проверка. Aко е бил приобщен, резултатите сега нямаше да бъдат такива”, посочи Цецо Благоев. 

  • 0
    7
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре