Въпреки призива на Борисов: Кметът на Хасково няма да подава оставка
Избрали са ме хората, оставам заради тях, каза Добри Беливанов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    2
Добри Беливанов

Кметът на Хасково Добри Беливанов няма намерение да подава оставка, макар че по-рано през деня премиерът Бойко Борисов го призова да се оттегли, тъй като моралът изисква това.

Аз кадрувам в общината, лично съм говорил с хората, които съм назначил. ГЕРБ не ми е оказвал натиск, каза още Беливанов по повод скандала „Кумгейт”.

Той е огорчен от ГЕРБ, че снеха доверието си от него, но въпреки това обяви, че ще продължи да работи за хората, които са го избрали.

„Аз имам ангажимент към тези хора, аз съм израснал в този град, единствено пет години отсъствах, когато бях студент във Варна и утре, ако си подам оставката и загубим изборите,  хората ще кажат – добре, ти излъга, избрахме те и изведнъж се оказа, че не може да си изпълниш задълженията”, каза Беливанов.

Беливанов обяви още, че остава член на ГЕРБ.

„Сам няма да напусна, ако ме изключат, ще уважа становището на централното ръководство”.

Добри Беливанов
Снимка: btvnovinite.bg

Общинските съветници от ГЕРБ признаха, че нямат механизъм, с който да принудят кмета да напусне поста си.

„Ние ще бъдем опозиция не само на кмета, а на всеки един, който предлага решения, които не са добри за града, по-скоро той ще ни бъде опозиция, ако реши да действа така, защото аз не смятам, че ние ще загубим мнозинството в Общинския съвет”, заяви общинският съветник от ГЕРБ Антон Иванов.

След скандала „Кумгейт” кметът на Хасково си удължи отпускаГЕРБ сне доверието си от Добри Беливанов, но не е ясно дали той ще подаде оставка

Беливанов е отхвърлен не само от своите. Още преди година от „Коалиция за Хасково” са му поискали оставката заради грубо погазване на Закона за държавния служител. Днес продължават да настояват той да напусне поста.

„Човек, който позволява друг да му нарежда кого да назначава не заслужава да бъде кмет, лично аз съм казвал, че след като господин Беливанов след като не може да поеме лична отговорност, следва да си подаде оставката”, заяви общинският съветник от „Коалиция за Хасково” Георги Пеев.

На практика решенията на кмета биха преминали трудно през Общинския съвет, защото официално нито една партия не го подкрепя.

Беливанов има намерение да изкара мандата си докрай, след това се отказва да участва в избори.

Анкета
Трябва ли кметът на Хасково Добри Беливанов да подаде оставка заради „Кумгейт”?
Резултати

  • 5
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре