Преди обяд ще е предимно слънчево, но около и след обяд облачността от североизток ще се увеличи, в  Централна и Източна България ще има и краткотрайни превалявания предружени от гръмотевици. Почти без валежи ще остане в западната част от страната. В Източна България ще се появи до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

По Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност и след обяд ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива. След обяд, главно в масивите от Източна България ще се развива купеста облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще е около 19°, а на 2000 м – около 12°.

Снимка: bTV

В петък и през почивните дни ще се усили вятърът от север-североизток. В петък превалявания с гръмотевици ще има на места в Източна България и планините, по-съществени в североизточните райони. В събота валежите ще са на повече места, главно в източната половина от страната. В неделя ще превали само на отделни места, предимно слаб дъжд.

Ще остане хладно за сезона, дневните температури няма да надвишат 25-30 градуса. В началото на новата седмица температурите ще се повишават и на места максималните ще достигнат и надхвърлят 30 градуса. В понеделник вятърът от североизток ще отслабне, във вторник ще бъде вече предимно от изток, до умерен. Ще има и слънчеви часове, но след пладне в Западна България пак ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици.