През нощта от северозапад на югоизток валежите ще спират, от запад облачността временно ще се разкъса и намалее.

Утре бързо ще се заоблачи и по-късно през деня отново ще завали, в северозападните и планинските райони  - сняг, в останалата част от страната - дъжд. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и плюс 1 градус, максималните между 2 и 7.

В планините ще бъде облачно и ветровито, с умерен и силен югозападен вятър. Ще превалява сняг, в Източни Родопи, Странджа и Сакар – дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра – около минус 3.

В нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, по-значителни ще са в Предбалкана и Родопската област. С усилване на вятъра от север, ще нахлува още студен въздух.

В понеделник валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество ще са в Източна България. До обяд и в крайните източни райони дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще е от северозапад, умерен и силен, на места в Източна България до бурен. Ще има снежни виелици и навявания. Температурите ще остават почти без дневен ход - от минус 2-3 градуса в северозападната до 3-4 градуса в югоизточната част от страната.

В нощта срещу вторник валежите в почти цялата страна ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Вятърът ще отслабне.

През следващите дни ще бъде студено, сутрин температурите ще падат до минус 10 градуса, в по-голямата част от страната и дневните ще са отрицателни.