В часовете  около и след обяд ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и  придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури -  между 18° и 26°.

  

                

  През нощта по-значителна облачност ще има над западната половина на страната. Преди полунощ на отделни места в Северозападна България е възможно да превали краткотраен дъжд. По-късно преваляванията временно ще спрат. Утре над източната половина на страната ще е предимно слънчево.  Над западната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. На места валежите ще са интензивни, възможни са и градушки. Максималните температури  -  между 20° и 25°

 

 И в сряда, и в четвъртък над източната част от страната времето ще е предимно слънчево. Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. През следващите два дни валежи ще има и в Източна България, като в петък след обяд и през нощта срещу събота, на места ще са интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевични бури. Дневните температури ще се понижат.