Валери Симеонов: Трафикантите се подпомагат от хора с по-нисък морал, основно от Гранична полиция
Когато изкушенията са големи, има нарушаване на служебните задължения, коментира той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    3
Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Трафикантите се подпомагат от "хора с по-ниски морални качества и то основно от Гранична полиция". Това заяви днес вицепремиерът Валери Симеонов по време на инспекция на полицейските приемни в ромските квартали на Пловдив и Асеновград.

Запитан как ще коментира трафика на турски граждани, преследвани за участие в опита за преврат, Валери Симеонов отговори "има такъв трафик, който не е голям".

Когато изкушенията са големи - има нарушаване на служебните задължения, има и влизане в схеми за трафик, коментира той. Симеонов добави, че патрулиращите двойки по границата на места не са по правилата – граничен полицай с войник.

Не е ясно дали арестуваните в Турция българи имат връзки с ФЕТОВчера стана ясно, че на 17 ноември са били арестувани трима български граждани в Одрин по обвинение за трафик на хора

Относно задържаните в Одрин Симеонов каза, че България ще защити своите граждани, ако имат нужда от защита и риторично добави "Нали не очаквате вицепремиерът да тръгне да защитава престъпници или да се изказва в тяхна подкрепа?".

Той добави, че голяма част от трафикантите от турска страна са българи, които не смеят да се приберат в България, защото ще бъдат арестувани.

  • 4
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре