Валентин Радев: 77 българи в „черния списък” на Турция ми се струва недостоверно
До момента нито МВР, нито МВнР са уведомени официално за въпросния списък с наши сънародници
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
валентин радев
Снимка: Ладислав Цветков

„77 българи, които са попаднали в „черния списък” на турското вътрешно министерство заради подозрения във връзки с терористични организации, ми се струва недостоверно. Това е много голямо число”, заяви вътрешният министър Валентин Радев в студиото на „Лице в лице”.

По-рано днес ви съобщихме, че 77 български граждани са попаднали в този списък и имат забрана да влизат на територията на южната ни съседка. Освен това, от 2001 г. досега 21 българи са били арестувани и депортирани при опит да навлязат в зони на конфликт, основно – Сирия.

Турция не пуска на своя територия 77 българи, смята ги за терористи21 наши сънародници са били спрени и депортирани при опит да стигнат до зони на конфликт

„Ние не сме уведомени официално, външно министерство също няма официална информация”, категоричен е Радев.

По думите му при получаване на официална информация от турската страна МВР и външно ще се заемат да проверят хората в списъка.

„България е уникална в това отношение. Нашите хора с турско потекло и изповядващи исляма нямат нищо общо с другите, които искат да стигат до Сирия. Ние такива хора, които се радикализират, освен тези в Пазарджик, нямаме”, категоричен е Радев.

Той допълни, че в регистрите на ДАНС не са посочени хора, за които се смята, че имат връзка с терористични организации, особено в такива бройки.

Полицаи и пожарникари протестираха пред парламента Синдикалните лидери са категорични - недоволството ще продължи

„Аз защитавам интересите на държавата и отделно на МВР”, коментира вътрешният министър протестите в системата заради ниското заплащане и условията на труд.

По думите му няма как вече гласуван бюджет да бъде променен, за да се увеличат заплатите в сектора с 15-20% както искат синдикатите.

„Затова казвам от Нова година, има настройка да ги увеличим”, категоричен е Радев.

Той допълни, че консенсус се постига само с разговори и аргументи, а не с „излизане по телевизията и протести”.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре