В София ваканцията на учениците се удължава с още един ден – до 11 януари
Очаква се в четвъртък в столичните училища температурата да достигне 18 градуса и децата да се върнат в класните стаи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
ваканция, класна стая
Снимка: bTV

Извънредната ваканция в София заради студеното време се удължава с още един ден – до 11 януари. Това е решението на кмета Йорданка Фандъкова

Заради ваканцията: Родители се притесняват как децата ще наваксат пропуснатия материал Междусрочната ваканция в началото на февруари остава

Първият учебен ден за столичните ученици ще бъде в четвъртък – 12 януари.

Фандъкова обясни защо е взела това решение чрез пост в профила си във „Фейсбук”.

„В над 70% от училищата на територията на Столична община все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия”, обяви кметът на София.

Установено е, че в голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните или северозападните крила от сградите температурите са под нормите.

Според изискванията на Столичната здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса.

Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък – 12 януари, нужните температури да бъдат постигнати, написа още Фандъкова.

Заради ваканцията: Родители се притесняват как децата ще наваксат пропуснатия материал Междусрочната ваканция в началото на февруари остава

Тя се извини на родителите за неудобството, което създава извънредната ваканция за майките и бащите на малките ученици, но напомни, че здравето на децата е най-важно. Кметът се обърна и към учениците: „Класните и контролните са неизбежни, затова използвайте свободните дни да се подготвите добре за тях.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре