В София и страната са въведени засилени мерки за сигурност за Новогодишната нощ
На площадите няма да се допускат хора в нетрезво състояние и пиротехника
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Подготовка за Нова година
Снимка: bTV

Часове преди настъпването на Новата година в София и страната са въведени засилени мерки за сигурност.

В столицата сцената за празничния концерт вече е готова, подготвя се и пиротехниката.

Подготовка за Нова година
Снимка: bTV

Очаква се на него да присъстват над 15 хил. души. Хората ще бъдат пропускани през осем КПП-та.

Подготовка за Нова година
Снимка: bTV

Освен обичайната охрана, сигурността ще бъде гарантирана и от 10 екипа спецполицаи с автоматично оръжие.

Хората, които имат намерение да присъстват, трябва да знаят, че не трябва да носят стъклени бутилки и чаши, нито пиротехника, забранените от закона предмети. Лица във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допускани, каза за bTV Красимир Димитров от Столичната община.

10 стратегически екипа ще се грижат за сигурността в центъра на София на Нова годинаТе са обучени от специализирания отряд за борба с тероризма да стрелят с открито лице срещу активен стрелец

Той добави, че видеонаблюдението ще бъде засилено. На площада ще има два медицински екипа и два пожарни автомобила.

Новогодишният концерт във Варна традиционно ще се проведе на площад „Независимост“. Сцената вече е почти напълно изградена. На нея тази вечер ще се качат изпълнители като Б.Т.Р., Гери Никол и Нели Рангелова.

Подготовка за Нова година
Снимка: bTV

От полицията обявиха, че ще има засилени мерки за сигурност, като броят на служителите на реда е завишен драстично за тази вечер в сравнение с други дни.

Край сцената на концерта ще бъдат издигнати специални ограждения.

„Създадена е организация за проверка на района със служебни кучета“, каза комисар Никола Панчев, началник на Охранителна полиция към ОД на МВР – Варна.

Светът очаква новата година със засилени мерки за сигурност Празнуващите в европейските столици ще минават специални проверки, а по улиците ще патрулират хиляди полицаи

Засилено полицейско присъствие ще има на цялата пешеходна зона, както и пред по-големи увеселителни заведения, където се очаква струпване на хора. А от Община Варна обещават невероятно шоу с лазерни ефекти.

„Много красив акцент в новогодишната програма ще бъдат празничните илюминации, които ще озарят небето над града ни точно в полунощ. Ще има за всички възрасти и вкусове музика и настроение“, обеща Антония Йовчева от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.

Концертът ще започне в 22:30 ч., като ще има безплатен градски транспорт по пет линии до 3 ч. след полунощ.

Край сцената в Пловдив пък ще се стига през три пропускателни пункта. Няма да се допускат пияни и хора, носещи оръжие. Общината забрани използването на пиротехнически средства на открито.

„Санкциите са доста жестоки – за физически лица те варират от 300 до 3000 лева, а за юридически лица и еднолични търговци имуществените санкции са в размер от 3000 до 30 000 лева“, каза Емил Вълков от отдел „Обществен ред“ към община Пловдив.

В Бургас ще посрещнат нова година със Сантра, група „Селебрейшън“ и 3000 парчета баница с късмети.

Подготовка за Нова година
Снимка: bTV

„Абсолютно безплатно е, тя се раздава на всички, които са на площада и които желаят да си получат парче баница с късмет. И вино!“, увери Петър Парушев от отдел „Култура“ в Община Бургас.

Полицията в морския град също ще бъде вдигната на крак в Новогодишната нощ.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре