Вестник "Сега" категорично отхвърля твърденията на вицепремиера Валери Симеонов, че е публикувал невярна информация.  По-рано той се закани да съди изданието, тъй като по думите му са изопачили и манипулирали интервюто с него.

"Никога по никакъв начин не съм произнасял думите, които са изнесени в това издание в заглавие, че съм правил майтапчийски снимки в "Бухенвалд", категоричен  беше Симеонов.

От вестника обаче подчертават, че стоят зад статията. "Репортерът на "Сега" си е свършил работата съвестно и професионално. На 16 май 2017 г. той е провел два разговора със Симеонов. В първия Симеонов иронично-пламенно защитава зам.-министъра Павел Тенев и неговата снимка с нацистки поздрав. Във втория, проведен по инициатива на вицепремиера, Симеонов разказва историята от студентското си пътуване до "Бухенвалд", посочват от вестника на сайта си.

"Това не е първият, а едва ли ще е и последният случай, в който Валери Симеонов си позволява неуместни шеги на етническа, религиозна и друга основа. До този момент той не се e разграничил, нито е разкритикувал предложения от него заместник-министър за снимката с нацистки поздрав. Напротив - продължава да го защитава и да неглижира случилото се", допълват от "Сега".