И днес ни чакат горещини, макар и една идея по-слаби от вчерашните. Жълт код е обявен в 20 области на страната отново заради опасно високи температури.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. В тези области ще остане горещо с максимални температури между 33 и 36 градуса. За останалите 8 области е обявен зелен код.

През деня ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На отделни места, главно в планинските райони на Западна България, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в масивите от Западна България. На места ще има слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север.

Максималната температура на 1200 метра ще е 27-28 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

В сутрешните часове по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са около 26 – 28 градуса. Вълнение морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25 – 27 градуса.