В първия ден на грипната епидемия: Oпашки пред лекарските кабинети в Хасково
От днес епидемия е обявена и в Пловдив и Харманли
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Грип в Хасково
Снимка: btvnovinite.bg

В първия ден от обявената грипна епидемия в Хасково вече има опашки пред лекарските кабинети.

Грипна епидемия е обявена в Пловдив, Хасково и ХарманлиСлучаите на заболели в двете населени места са скочили през последните няколко дни на над 310 на 10 000 жители

В спешното отделение на Окръжна болница отчитат рекорден брой пациенти с вирусни инфекции, а десетки са хоспитализирани.

„Ограничават се женска, детска консултация, профилактични прегледи, имунизации, реимунизации. В лечебните заведения свижданията и плановите операции се прекратяват до дигане на грипната епидемия”, заяви директорът на Регионална здравна инспекция – Хасково д-р Соня Димитрова.

Все още не е изолиран грипния щам и едва след Нова година, когато са готови пробите, ще стане ясно дали болните имат грип, заявиха от здравната инспекция за bTV.

Лекарите алармират, че тази година болестта се развива бързо и настъпват усложнения. Съветват да избягваме самолечението. 

Вижте повече във видеото:

Освен в Хасково грипна епидемия от днес е обявена в Пловдив и Харманли. В тези градове броят на болните надхвърля 250 на 10 000 души. В предепидемична обстановка са Стара Загора, Габрово, Пазарджик и Добрич. Броят на болните в София също расте.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре