Петко Сертов продължава да е в неизвестност, стана ясно от думите на вътрешния министър. В понеделник Веселин Вучков заяви, че до този момент МВР не разполага с данни за престъпно посегателство срещу бившият председател на ДАНС.

Два пъти всички материали бяха докладвани на Прокуратурата, вторият път и на най-високо ниво - във Върховната касационна прокуратура, и прокурорите одобриха действията на МВР, според тях няма данни за образуване на досъдебно производство, каза министърът пред журналисти в МС след заседанието на кабинета.

Той призова хората да изпълнят обществения си дълг и ако научат за факти, които говорят за насилствени действия или за престъпни посегателства срещу Петко Сертов, незабавно да ги съобщят в МВР или в прокуратурата.

Вучков съобщи още, че има нови потвърждения от видеокамери за посоката, в която е пътувал Сертов, и за това, че е бил сам в автомобила.     

Времетраения, разстояния съвпадат и затова с най-висока степен на сигурност може да се каже, че петък - 5 декември, в 18.31 ч. той е напуснал България в посока към Гърция, управлявайки колата, която обичайно е използвал, каза министърът.

Той допълни, че на запис, за който споменава главният секретар на МВР, се виждало как Сертов управлява сам автомобила на излизане от София.

От думите на Вучков стана ясно още, че гръцката страна няма никаква информация по случая въпреки, че е потърсено съдействие на най-високо ниво.

Той напомни, че Шенгенската информационна система е активирана по два пункта - установяване на движима вещ- автомобил, и установяване на лице. Сертов е обявен за издирване и чрез Интерпол.

В отговор на въпрос дали съпругата на Сертов продължава да няма връзка с него, министърът каза, че тя досега не е съобщила на МВР, че има връзка с него.