Започналото от северозапад увеличение на облачността постепенно ще обхване по-голямата част от страната. Повече слънчеви часове ще има над южните райони.  Ще духа слаб, в Северна България – до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са  между 5° и 10°, в София – около 4°. По  Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа  до умерен западен вятър. Максималните температури ще са от 7° до 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

 През следващото денонощие вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България ще е предимно умерен. През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще намалее, но през деня отново ще се увеличи, ще се задържи без валежи. Минималните температури ще бъдат между  минус 4° и 1°, а максималните – между 2° и 7°.  

 

В четвъртък ще има разкъсана облачност, на места намаляваща и до слънчево.  В петък ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни. Ще бъде предимно слънчево, в часовете преди обяд на места в котловините - мъгливо.