Снегът, който започна да вали вчера днес ще трупа с пълна сила. Цялата страна е с предупреждение за опасно време.

Областите Смолян и Кърджали са с червен код като там ще натрупа над 30 сантиметра сняг.

Ще духа и силен северен вятър и ще има виелици и навявания.

Четири са областите с оранжев код за обилни снеговалежи, а останалата част от страната е с предупреждение първа степен.

В източните части ще вали доста дъжд, който по-късно и там ще премине в сняг. И в тези райони валежите ще са в комбинация със силен северняк.

Температурите следобед няма да са много по различни от сегашните. Термометрите ще показват от 0 градуса в северозападните райони до около 7-8 в югозападните и по крайбрежието.

Времето в планините също няма да е особено приятно. Ще е облачно и ще вали сняг, по значително в Рило-Родопската област. Ще бъде и много ветровито със силен и бурен южен вятър, който по късно ще стане северозападен и с него ще дойде по-студен въздух.

В събота ще продължи да трупа сняг, като вече и в югоизточните райони дъждът ще премине в сняг. Ще продължи да духа силен северен вятър, а температурите отново ще са почти без дневен ход.

В неделя времето постепенно ще започне да се успокоява. Валежите ще отслабват, а в северозападните райони дори ще спрат.

В понеделник вече навсякъде ще спре да вали, а вятърът ще отслабне. Сутринта ще е малко по-студена, но пък дневните температури ще се повишат.

Във вторник и сряда зимата постепенно ще започне да си отива. Облаците ще се разкъсват и слънцето ще успее най-накрая да ни се покаже. Следобедните температури отново ще тръгнат нагоре.

Към 10 часа летище София работи при зимни условия. Няма отменени полети заради обилния снеговалеж. От летището съобщават, че разписанието на излитещите самолети се изпълнява с леко закъснение заради антиобледенителните процедури преди полет. Обработката на самолетите против заледяване налага изчакване.