Скандалите в Медицинския университет продължават. Тримата ключови служители на учебното заведение днес отрекоха да са саботирали разследването на прокуратурата във ВУЗ-а. Те добавиха, че са освободени незаконно.

След като вчера ръководителите на отдели "Обществени поръчки" и "Капиталово строителство", както и главният счетоводител на университета бяха уволнени с мотивите - неизпълнение на задължения и саботиране на прокурорско разследване, днес трите жени обявиха, че освобождаването им е незаконно.

„Тъй като основанията за това прекратяване на трудовото правоотношение са за уволнения на служители, когато става въпрос за търговски дружества”, обясни Красимира Маркова, бивш гл. счетоводител на МУ-София.

Вече бившите служители отхвърлиха и твърденията, че са възпрепятствали разследването на държавното обвинение. По думите на Маркова, уволнените жени са отказали да предоставят оригинални документи на университета, преди да са ги описали в протокол, който да е подписан от изискващия ги прокурор.

„Ние нямахме и отказвахме да предадем оригинала само по устно разпореждане. В случай че ние останем без тази документация, носим наказателна отговорност”, допълни Красимира Маркова.

Времето за процедурата по описване на предадените оригинални документи е отнело не повече от няколко часа, казват освободените служители.

От медицинския университет отговориха лаконично:

"Не коментираме абсурдни твърдения, докато разследващите органи не се произнесат. В ход е досъдебно производство - то ще даде отговорите".