Уволнен полицейски шеф заради Лясковец, Лазаров не знае
Атанас Илков подвел главния секретар за риска при операцията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

Директорът на сектор „Криминална полиция” Атанас Илков е бил уволнен дисциплинарно заради случая „Лясковец” от преди близо година, съобщи в.Преса.

Според информацията на изданието, Илков е подвел главния секретар на МВР, че въоръженият Петко Савов не е опасен. В резултат на операцията загина баретата Емил Шарков, а други трима бяха ранени.

След като оръжията в Лясковец затихнаха, Светлозар Лазаров стана обект на критики от страна на експерти и опозиция заради зле проведената акция. Той отказа да подаде оставката си и хвърли вината върху местни антимафиоти.

Съдът върна делото "Лясковец" на прокуратуратаИмало нарушения по отношение на класифицираната информация

Те бяха изхвърлени от системата, но съдът ги върна на работа. Междувременно, делото за стрелбата беше върнато на прокуратурата.

До уволнението на Илков се е стигнало след като служебният силов министър Йордан Бакалов назначи дисциплинарна проверка по случая „Лясковец” по молба на майката на Шарков.

От медиите разбирам

„От медиите научих, че е уволнен началникът на Криминална полиция, господин Атанас Илков. С изненада разбрах, че ме е подвел, тъй като аз никога не съм заявявал подобно твърдение”, каза пред БНР Светлозар Лазаров.

По повод твърденията в публикацията, че Илков е планирал операцията, главсекът посочи, че „предложението за операцията в град Лясковец е изготвено от директора на Областната дирекция на МВР в град Велико Търново”.

„От анализа, който правя на база на днешните публикации, излиза, че обществената опасност е господин Илков. А това в никакъв случай не е така. Струва ми се, че обществената опасност е лицето, което застреля наш колега и приятел и други трима служители”, категоричен бе главният секретар на МВР.

  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре