Втора поредна година се увеличават загиналите при катастрофи. На днешния ден си спомняме за жертвите на пътнотранспортни произшествия.

На косъм от смъртта преди години се разминава Янка Кирилова, докато пресича пешеходната "Витошка".

"Аз пресичам и той оттам идва и ме отнася, с някакво момиче беше, 18-годишен. И всичко замина ето така. Все едно аз съм виновната, а той не е”, разказа Янка Кирилова.

От началото на годината в катастрофи са загинали над 600 души, а близо 8 хиляди са ранените.

В София КАТ отчита повече загинали при по-малко катастрофи.

Неправителствени организации и МВР организираха акция - "Ти избираш начина" как да се прибереш - с линейка, патрулка, катафалка или такси.

"Дребните нарушения трябва да се санкционират, за да не се допускат големи”, каза Владимир Тодоров, Българска асоциация на пострадалите при катастрофи.

От началото на кампанията "Шофирай с камера" са заснети 600 нарушители на пътя.

„Около 90% от получените сигнали сме ги отработили, издирили и нарушителите са глобени по закона за движение по пътищата”, заяви Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция".

Във всички православни храмове беше отправена молитва за упокоение душите на всички загинали при злополуки.

Всяка година в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. От началото на годината в Добричко са станали 160 тежки катастрофи, 14 са загиналите, а 158 са тежко ранените. Основните причини за черната статистика са високата скорост, неправоспособните водачи и употребата на алкохол.