Видеоклип, на който се вижда как шеф от АЕЦ „Козлодуй” заплашва да „увòлни” полицай в районното управление, нарича го „педе**с голем” и „смотльо” – тъй като иска да напише акт на негов приятел, карал пил – скандализира потребителите на социалните мрежи.

Видеото беше качено в „Ютюб” и „Фейсбук” от Цецо Благоев – също полицай от Козлодуй. Кой е шефът от атомната централа, уволнен ли е, уволнени ли са полицаи – разказва Маргарита Стефанова.

Скандалният случай датира от февруари и материалите по него са докладвани на прокуратурата. От държавното обвинение обаче преценяват, че няма данни за престъпление и отказват да образуват досъдебно производство срещу служителя на АЕЦ.

Един от мотивите е, че арогантното му поведение е проявено в късен час на денонощието и не е скандализирало много хора, а само полицаите в управлението.

Цецо Благоев
Снимка: bTV

Главният герой в клипа, посочен от полицай Цецо Благоев като Пешко Караджов – началник група „Физическа защита” в АЕЦ „Козлодуй”, не е уволнен.

Става страшно обаче за служителите на реда, които отказват да си мълчат.

„След този случай започва един натиск от ръководството на областната дирекция на МВР в лицето на г-н Димитър Газибарски. Оттогава се опитаха да ме изкарат, че съм най-черната овца на МВР. В цялата областна дирекция се преместиха над 20 служители на различни постове – като ръководни служители са принизени, унизени…”, казва Благоев, който сега е пред уволнение.

Тогавашният началник на управлението в АЕЦ „Козлодуй” в момента е редови инспектор.

След случая обаче – случайно или не, съпругата и синът на областния полицейски шеф Газибарски са назначени на работа в атомната централа.

И от централата, и от дирекцията на полицията отказаха коментар.

От вчера служители от Вътрешна сигурност на МВР проверяват скандалния случай.

Вижте още във видеото: