Максималните температури днес ще бъдат  между 22° и 27°. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, в отделни райони, значителни по количество и придружени от  гръмотевици. По-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и привечер ще се усили.

 

По Черноморието около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Привечер и през нощта и там ще се усили  северозападният вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

  В планините облачността ще е значителна. Ще има валежи, на места значителни по количество и придружени от гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 12°.

 

През следващото денонощие валежите ще продължат главно в Източна България. През нощта ще има гръмотевични бури, възможни са и градушки, а утре преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.

 

Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°.

 

 През почивните дни и в началото на следващата седмица ще се установи предимно слънчево време. В събота вятърът от северозапад ще отслабне,  в неделя ще се ориентира от изток, а в понеделник и вторник ще бъде от изток-североизток и временно ще се усилва. Температурите ще се повишават.