След предупреждението, че подготовката ни за председателството на Съвета на Европейския съюз, закъснява, наш екип провери от първа ръка, как тече ремонтът на залата-домакин в НДК.

В зала 3 на НДК, която ще бъде домакин на българското председателство на ЕС, тече сериозен ремонт. Именно в тази зала беше извършено покушението срещу вече бившия лидер на ДПС Ахмед Доган.

Изискванията за сигурността на всички служби са изключително високи, защото става въпрос за елита на цялото европейско общество, увери Евелина Кючукова, която отговаря за координацията на ремонтните дейности.

Снимка: Ладислав Цветков

„НДК е наистина уникална сграда и се опитваме след адаптацията да се запази тази уникалност, но се оказа, че тези красиви тераси, които имат невероятно красиви гледки към Витоша, са проблем за сигурността, тъй като те са срещу високи сгради и се налага да бъдат обезопасени”, допълни координаторът.

Снимка: Ладислав Цветков

Всичко ще бъде рехабилитирано – камък, дървени ламперии, взели сме мерки за обезопасяването на културните произведения в двореца, допълни Евелина Кючукова. По думите й няма притеснение за сроковете, убедени са, че ще приключат навреме.