Най-силни са поривите на вятъра в Кърджали и Монтана - 20 м/с, Враца - 26 м/с, което е повече от 90 км/ч. Още по-ветровито е в планините – на Мургаш скоростта надхвърли 140 км/час.

Предупреждение за опасно силни пориви на вятъра е в сила в 22 области от страната.

Снимка: НИМХ - БАН

В следобедните часове над почти цялата страна ще бъде предимно облачно. В края на деня в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат цялата страна.

Снимка: НИМХ - БАН


Максималните температури - между 12° и 20°.

През нощта валежите ще обхванат цялата страна. В Източна България все още ще духа силен южен вятър, но ще започне да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува студен въздух, като до сутринта и в източните райони ще бъде от северозапад.

Снимка: НИМХ - БАН


Утре сутринта, все още над крайните югоизточни райони ще има валежи, но от запад-северозапад ще започне бързо намаление на облачността. След обяд, за кратко, над цялата страна ще се установи слънчево време, но от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Ще духа слаб, в Северна България - умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта почти навсякъде ще стихне. Максимални температури -  между 8° и 13°.

През нощта срещу петък от югозапад ще започнат нови превалявания.

Снимка: НИМХ - БАН

В петък и събота ще преобладава облачно време. С прекъсвания на много места ще превалява, но повече ще са валежите в югоизточната част от страната.