Управляващи и опозиция в сблъсък за парите за здраве (ОБЗОР)
Владислав Горанов обяви, че парите за здраве няма как да стигат, докато в системата се краде
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Владислав Горанов
Снимка: БГНЕС

Управляващи и опозиция влязоха в сблъсък за парите за здраве, заложени за догодина. Исканията за повече пари и от страна на съсловните организации предизвикаха министъра на финансите Владислав Горанов да обяви, че парите за здраве няма как да стигат, докато в системата се краде.

Владислав Горанов: Системата на здравеопазването е натоварена с много очаквания и много неефективност Здравната комисия и обществото трябва да обсъдят колко ресурс е необходим, каза министърът

Депутатите от ресорните комисии започнаха разглеждането на Бюджет 2018.

Въпреки че НЗОК за догодина ще разполага с над 400 милиона лева повече, парите са недостатъчни през погледа на опозицията.

Сериозен спор предизвика решението да се забрани въвеждането на нови дейности и лекарства.

Владислав Горанов
Снимка: БГНЕС

И докато в парламента се обсъжда бюджета, пред сградата пенсионери протестираха за достойни доходи. Те дойдоха от цялата страна, за да поискат между 350-400 лв. за старините си.

Пенсионери протестираха пред парламента по време на обсъжданията на бюджета Възрастните поискаха достоен живот и минимална пенсия от 350 до 400 лв

Догодина в бюджета е заложено пенсиите да се увеличат с под 4 на сто от 1 юли.

Възрастните са категорични, че това е недостатъчно и обещаха да се върнат за протест и следващия четвъртък.

Възрастните хора също са приоритет, само че ние, като общество, преди да преминем към осъвременяване на пенсиите, трябва да решим за сметка на какво трябва да го направим, заяви Менда Стоянова.

Депутатите от двете ресорни комисии одобриха Бюджет 2018 г., а финансовият министър Владислав Горанов  го обобщи така – Съвършен бюджет няма – този е добър.

Премиерът ще каже името на новия здравен министър най-вероятно след 10 ноември. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Нов здравен министър - след 10 ноемвриОчаква се новият здравен министър да не е лекар, а мениджър
  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре