Ученикът, ударил учител с кол, съжалява: Започна да вика и се изнервих
Съдът отложи делото за 13 октомври
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 2
    7
17-годишният Атанас Георгиев
Снимка: Емил Кацаров

Ученикът, ударил с кол учителя си по английски език в гимназия в Садово, призна вината си и каза, че съжалява. Ученикът се е извини, но каза, че е бил афектиран, затова излязъл, взел кола и е ударил учителя си.

„Започна да вика, аз се изнервих и го ударих”, обясни Атанас. Той поиска делото срещу него да бъде гледано по съкратената процедура.

В последния момент обаче Районният съд в Асеновград реши, че това не е достатъчно за произнасяне на присъдане, не са изяснени всички обстоятелства и отложи делото. Следващото заседание е насрочено на 13 октомври, предаде коресподентът на bTV в региона.

Съдът остави в ареста ученика, ударил с кол учител в Садово17-годишният Атанас Георгиев е признал, че е удрял преподавателя Антон Велков

Тогава трябва да прегледани записите от охранителните камери в училището и да бъде донесено основното веществено доказателство – колът, с който Атанас е ударил преподавателя си.

Той е с дължина метър и половина. На въпрос откъде се е появил колът, ученикът заяви: „Намерих го навън, един клон”.

17-годишният Атанас Георгиев е заплашен от присъда до две години лишаване от свобода. Прокуратурата е категорична, че ще иска ефективно наказание, тъй като престъплението е извършена с особена дързост и  арогантност.

До следващото заседание 17-годишният младеж ще бъде в поправителния дом в Бойчиновци.

Битият учител от Садово е „повече от унизен”Антон Велков още не е решил дали ще се върне в школото

Близките му твърдят, че бил добър ученик, което се виждал от факта, че се е стигнало до XII клас.

  • 2
    7
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре