МВР и прокуратурата действат само като регистратори на случаите с палежи на автомобили. Това призна главният прокурор Сотир Цацаров преди съвещание, свикано по спешност, след като при такова посегателство през нощта срещу сряда изгоря колата на водещата на сутрешния блок на bTV Генка Шикерова.

На извънредното съвещание са извикани всички, работили по този и други подобни случаи. „Ако ще се продължава така в тая страна, за тая цел има статистически институт", коментира Цацаров и призова за пълно събуждане и активност на институциите.

„Крайно време е да се събудим, защото спящи прокурори и спящи директори на областни дирекции водят до това да сме регистратори”, каза още главният прокурор.

По време на срещата ще се анализира и спряното разследване на първия палеж на кола на Генка Шикерова от миналия септември. Възможно е то да бъде възобновено, коментира главният прокурор. Ще се провери има ли връзка между двата случая и атаките срещу други журналисти. Сред тях е водещият на „Нова телевизия” Сашо Диков, чиято кола беше взривена през 2011 г.

Среща в прокуратурата ще има и след репортаж на bTV. Окръжният прокурор на Враца ще дава обяснения за проверките по скандалните случаи в село Галиче, за които вчера ви разказахме в новините.

Търсите ли полицията, когато станете жертва на престъпление?