Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК
Мирослав Боршош е призован в четвъртък, за да му бъде повдигнато обвинение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и бившият им колега Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани по разследването за нецелесъобразното разходване на пари в НДК. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров и потвърди, че в четвъртък бившият директор на НДК – Мирослав Боршош, е призован, за да му бъде повдигнато обвинение. Той допълни, че въпросното разследване е по сигнал на ДАНС.

До края на седмицата временно оттеглилият се от поста шеф на НДК Мирослав Боршош ще се запознае с обвинението си за нецелево разходване на 17 милиона лева.

Лиляна Павлова: Рискове за европредседателството няма, това са фалшиви новиниТомислав Дончев поискал оздравителен и инвестиционен план за НДК, но такъв не му бил предоставен

Утре Цацаров ще бъде изслушан и от създадената в парламента ресорна комисия.

Обвинител номер едно уточни, че пред депутатите ще изнесе само онази информация, която наблюдаващият прокурор по делото сметне, че може да бъде оповестена.

Скандалът с НДК не затихва (ОБЗОР)Размяна на обвинения в социалните мрежи и пленарната зала на фона на прокурорска проверка

Колкото до твърденията на Веселин Марешки, че се правят опити да му бъде отнет бизнеса с горива, Цацаров призова зам.-председателя на парламента да говори с имена и даде дума, че ако такива бъдат посочени, тези хора ще бъдат разследвани. Иначе всичко се прави за целта на пропагандата, коментира Цацаров думите на Марешки.

Главният прокурор разговаря с вътрешния министър и с министъра на здравеопазването, както и с шефовете на най-големите болници в София, за мерките, които трябва да бъдат предприети след редицата нападения над лекари.

Само от началото на тази година вече са регистрирани 52 такива случая, отчете здравният министър, цитиран от БТА.

Само тази година са регистрирани 25 случая на насилие над медициПоловината от тях са на физическа агресия
  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре