Три години след наводнението в Мизия все още има пострадали, които чакат държавата да им помогне. Надеждата на местните е следващото правителство да ускори процедурата по обезщетяването им.

Около 200 души са в злополучния списък на чакащите. Сред тях е и Маргарита Беляшка, която все още не е възстановила дома си напълно след трагедията.

„И пари да дават, няма да ида да гласувам, докато не се оправи къщата ми”, споделя Маргарита. Жената е изгубила вяра в институциите и политиците.

Снимка: btvnovinite.bg

В продължение на четири месеца тя и синът ѝ не спят у дома си заради наводнението, при което домът им е залят и буквално разцепен. Наложило се да изхвърлят цялата си покъщнина.

„Трета година чакаме и никакви пари отникъде не идват”, споделя Маргарита. Оценката на щетите по имота ѝ е 3800 лв., но досега е ремонтирала изцяло със собствени средства.

В отчаянието си преди двайсетина дни тя пише писмо до омбудсмана Мая Манолова. В него Маргарита пита как може жителите на селото, които с нищо не са виновни за случилото се, все още да не са получили обезщетение.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Маргарита България не е стабилна държава, а Мизия върви към пропастта.

Вижте повече във видеото: