Трети ден пътуващите от София до Лондон с "Уиз еър" са много повече от местата
Междувременно Ивайло Московски разпореди спешна проверка на нискотарифната авиокомпания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Уизеър
Снимка: iStock

Трети ден пътуващите от София до Лондон с "Уиз еър" са много повече от местата.  

Проблемът възникна във вторник сутринта, когато първият полет на компанията до Лондон се оказва с много повече пътници, отколкото са местата в самолета. Днес близо 40 души бяха свалени отново от борда на самолета без предупреждение. Те останаха на летището около 7 часа, за да изчакат следващия полет, но и от него отново имаше върнати хора.

Пътници на „Уиз еър”отново са блокирани на летище „София”Тази сутрин 40 души не са успели да се качат на самолета, за който имат билет

Обяснението на авиокомпанията – за полетите са се явили всички пътници, които са си купили билети, което според тях е ситуация без прецедент.

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди спешна проверка на нискотарифната авиокомпания „Уиз еър” след поредния случай на свалени от самолет пътници.

„Уиз еър”: Появата на всички пътници за даден полет е прецедентВ официалното им съобщение се посочва още, че при подобна ситуация „доброволци сред пътниците получават допълнителни ползи” срещу съгласието си да пътуват по-късно

От комисията за защита на потребителите също коментираха случаят и призоваха пътуващите да си търсят правата.

От авиокомпанията на дадоха гаранция за това кога броят на пътниците ще се изравни с този на местата в самолета, но днес в 21:30 ще бъде пуснат извънреден полет, който ще събере всички останали пътници за летището към Лондон. 

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре