След като прокуратурата напоително разказа за несъществуващи факти от постановлението за привличане като обвиняем, има пълно радиомълчание. Прокуратурата използва този похват – започва нещо, без значение дали има или не някакъв факт в това разследване, и го държи докато й е удобно. Това заяви в предаването „Тази сутрин” бившият министър на икономиката Трайчо Трайков.

В коментар на обвинението към него в безстопанственост, Трайков каза, че има едно единствено обвинение - дал съгласие Агенцията за приватизация да проведе сделката.

„Няма нищо за пенсионери, за фондове, за конфликти на интереси. Всичко това прокуратурата си го преразказва. Когато не им стига паметта или фактите, си измислят.

Арнаудова каза, че одобрението на методиката за приватизация на конспекта на предлагането на борсата не било одобрено, когато г-н Мавродиев бил председател на КФН, а по време на предишния председател, който бил Димана Ранкова”.

Тя обаче никога не е била председател на КФН, уточни Трайчо Трайков. "Предишният председател беше Петър Чобанов, бъдещият финансов министър, но той беше от 2009 до началото на 2010 г."

Когато не им стигат фактите, те си ги измъкват, като един одесетворен Тръмп, те са много по-добри от него, коментира бившият икономически министър.

За политическите възгледи на Румен Радев разбрахме много малко по време на предизборната кампания и сме все още не това ниво. В неговите първи речи важни въпроси остават неотговорени, заяви Трайков. По думите му не е излишно да се види кой какво възприема за проблем.

"Губи ми се интерпретацията на проблемите и къде се виждат решенията. Някои хора казват президентът не е министър-председател. За мен е важно мнението на президента по въпросите, които са важни за трите власти – изпълнителната, законодателната и съдебната.

Румен Радев вижда съдебната реформа, както Цацаров я вижда - че ставали бавно нещата, каза Трайков и допълни, че това според него не е основният проблем, а че няма справедливост.

Във връзка с предсрочните парлраментарни избори, бившият министър каза:

"Всички хора, които познавам в "Да, България" стискам палци за техните цели и мисля, че са добри хора, това просто не са всички хора".

Аз ще се опитам да направя това, което е по силите ми да се получи максимално единодействие по важните за България теми.

Аз съм само един човек, но ще направя всичко по силите си хората, които са гласували за мен, които в голямата си степен са привърженици и на „Да, България”, които преди това са гласували и за ДСБ, и за Реформаторския блок, тези хора, които в момента виждат, че имаме общ път да можем да го следваме".

Какво още каза той, вижте във видеото: