Трафикът в посока граничен пункт "Кулата" вече е интензивен. Аварирал тир пред първия тунел на „Струма” в посока Гърция затрудняваше движението, но към 13 ч. той беше отстранен от пътя, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Очакванията на служителите на пункта "Кулата" - Промахон са най-натоварен трафик да има около 15 часа днес.

По обяд има много леки коли и автобуси на пътя за Гърция, но на пункта не се образуват големи опашки. Всички служители на ГКПП „Кулата” са дежурни, за празниците и е създадена организация, така че да се избегнат струпванията.

Натоварен е трафикът по пътищата в цялата страна и в първия от четирите почивни дни.

Още поне 100 хиляди автомобила се очаква да напуснат София до края на деня, показват разчетите на "Пътна полиция".  От 8 до 14 часа днес на изхода от столицата при Владая ще има две ленти за движение в посока Перник.  На 2 май – понеделник, от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут е АМ „Люлин".

Около 40 хиляди румънци се очакват по родното Черноморие за Великден. За да се облекчи трафикът по магистралата за Варна и Аспаруховия мост, който е в ремонт, шофьорите от Румъния ще бъдат пренасочвани през Ришкия проход.

Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) е изработила карти с предложения за алтернативни маршрути, които румънските гости могат да използват, за да пътуват по-удобно и безпроблемно до черноморските курорти край Варна и Бургас. Те получават брошури с препоръчителните маршрути.

Пътна полиция започва акция по проверка на тежкотоварните камиони, излизащи от страната през Кулата и Калотина.

180 патрула на „Пътна полиция" са ангажирани с контрол на движението, ще ги подпомагат и служители на Охранителна полиция, групите „Престъпления по пътищата" и специализираните звена „Сигма".