Осъжданият за трафик на жени Кирил Маринков, по прякор Лозенеца, осъди МВР и прокуратурата. Автомобилът му, който е бил конфискуван заради разследване, е престоял няколко години на полицейски паркинг в Пазарджик. Именно там намира колата си разфасована и ограбена.

Колата на Кирил Маринков е иззета заради подозрения, че е крадена. През 2011 г. той лично я закарал на паркинга на МВР в Пазарджик. След пет години му я върнали, но се наложило да извика паяк, за да си я прибере. По думите му от нея са липсвали много неща.

Заради щетите по автомобила Маринков завежда дело и го печели.

„Този автомобил беше претърпял сериозни механични действия. От него бяха отстранени редица компоненти части, които според решението на ВКС струват 15 380 лв.”, каза адвокатът Лъчезар Кръстев.

От МВР все още не са се запознали със съдебното решение по случая. От прокуратурата също отказаха коментар. Припомниха само, че Маринков е лежал в затвора за трафик на момичета и е разследван за серия престъпления. Така и не стана ясно какво се е случило с колата му на полицейския паркинг. Собственикът не бърза да си вземе обезщетението.