Огнян Герджиков разпореди да се изяснят причините за инцидента в тунел "Ечемишка"
Недопустимо е да преминава движение при неосигурена безопасност, каза служебният министър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
Тунел

Служебният министър-председател Огнян Герджиков разпореди да се изяснят всички обстоятелства, довели до тежкия инцидент в тунел "Ечемишка", да бъдат предприети необходимите мерки и потърсена отговорност.

Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър-председателят увери, че всички отговорни институции работят по случая. Той е информирал президента Румен Радев.

Злополучната тръба на тунел „Ечемишка”, където днес загина жена, не е ремонтирана основно от 1985 г.

Тунел

През миналата година е правен обстоен оглед на тунела. Установено е, че и двете тръби са за ремонт. Такъв е започнал само на едната, тъй като била в по-окаяно състояние. Другата, в която стана инцидента, чака, периодичните огледи в нея не са показали драстични проблеми.

Тунел

По обяд част от носещата конструкция на осветителната система в тунела е паднала върху автомобил, в който са пътували двама души - брат и сестра. Жената загива на място, мъжът е с травми по главата, но отказва да бъде хоспитализиран.

На мястото на инцидента пристигнаха служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов, както и представители на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Осветителната тръба в „Ечемишка“ е паднала заради корозия (ВИДЕО)Това сочат първоначалните оценки на АПИ. При инцидента загина една жена, а мъж беше ранен

Алексиев изказа съболезнования за семейството на загиналата жена и заяви, че е недопустимо да преминава движение при неосигурена безопасност.

Ненавременния ремонт на тази конструкция е основната причина за тежкия инцидент, каза Георги Златев от АПИ. Очакват се и заключенията от полицията.

Изпълнителният директор на АПИ инж. Дончо Атанасов заяви, че ще назначи отделна комисия за изясняване на инцидента.

Заради инцидента тунелът е затворен и не е ясно кога ще бъде пуснат. За всички шофьори към момента има един единствен вариант – обходният маршрут, който минава през Ботевград. Там обаче се е образувало километрично задръстване.

Ексклузивни кадри от тунела ни изпрати зрител в "Аз, репортерът":

Ремонът на дясната тръба на тунела струва около 10 милиона лева и се очаква да приключи през април. Заради инцидента спешно ще се търсят средства и за ремонта на лявата тръба.

Огледът на мястото продължава. И двете тръби на тунела са затворени, има обходен маршрут, но шофьорите трябва да се заредят с търпение.

По данни на Пътната агенция в дните между петък и неделя, когато е най-натоварено, оттам минават между 20 000 – 25 000 автомобила на ден.

  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре