Днес ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, по-значителни над източната половина от страната и над планините, където на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 27° и 32°.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Максимални температури 26°-27°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Снимка: btvnovinite.bg


Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, по билата умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 11°.
 
В четвъртък и петък ще стане по-неустойчиво. Ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени и от гръмотевици.

Снимка: btvnovinite.bg


Първия ден вятърът ще стане от север-североизток, втория - отново от изток-североизток, в Източна България и ще се усили. Температурите слабо ще се понижават и през почивните дни максималните ще са между 24° и 29°.

В събота ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Вятърът ще отслабне.

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

В началото на следващата седмица ще има по-значителни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка.