Томислав Дончев: Не може властта да воюва с медиите (ОБЗОР)
Той уточни, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    5
Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медиите, напротив, те трябва да защитават правата и свободите на журналистите си – това е обществена ценност. Това обяви на брифинг на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала с репликите на Антон Тодоров от ГЕРБ и вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ) към водещия Виктор Николаев.

Заплахи към водещия Виктор Николаев: Внимавайте, вашата колежка вече я нямаАнтон Тодоров от ГЕРБ обясни на журналиста как може „да си изяде хляба”, а вицепремиерът Валери Симеонов каза, че и за него може да се изработи един „Викторгейт”

Вицепремиерът Симеонов вчера даде срок от 24 часа на четири медии – bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР, да му се извинят.

Валери Симеонов даде срок на четири медии да му се извинятТова стана с писмо от пресслужбата на Министерския съвет

Дончев уточни, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов. Той предложи Симеонов и Тодоров отново да бъдат поканени в ефир, за да уточнят какво са искали да кажат и да се извинят, ако има нужда.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията застава зад свободата на словото. Той припомни, че политиците, които са засегнати от лъжи в медиите могат да заведат дело.

От ГЕРБ коментираха и нападките на БСП и ултиматума, който даде вчера левицата на управляващите да осветлят шуробаджанашки и партийни назначения.

БСП дава седмица на ГЕРБ да изчисти проблема с шуробаджанашките назначенияОт левицата се заканиха, че след това ще осветлят всички подобни случаи

От ГЕРБ не искаме да бъдем политическата централа на жълтите новини, а централата на реалните политики, които достигат до хората, заяви Цветанов. 

Той заяви, че управляващата партия няма да участва в тази компроматна война.

Томислав Дончев пък напомни, че има институции, в които да се подават сигнали при съмнения за нарушения.

Томислав Дончев: Кучето ми има роднини и в митниците, и в МВРВицепремиерът предложи да се помисли за промени в закона за конфликт на интереси

"Не ми е минавало през ума да оспорвам правото на опозицията да показва нередности на управлението. Няма нищо лошо в това да се лансират високи персонални стандарти. Неудобното е, че когато лансираш такива стандарти, самият ти трябва да отговаряш на тях", коментира Томислав Дончев.

Асоциацията на европейските журналисти - България, организира протест в сряда пред Министерския съвет в защита на журналистиката 

А от ГЕРБ поискаха да спорят с опозицията по важни теми като Бюджета за догодина например. Днес стана ясно че за 2018-а хазната ще може да си позволи да похарчи за издръжка на работещите в бюджетните сфери 700 милиона лева допълнително

Владислав Горанов: 10% ръст на заплатите в бюджетния сектор през 2018 г.Увеличението ще е различно в различните сектори

Така доходите в бюджетната сфера ще се увеличат средно с 10 %.  В някои системи увеличението може да е 20 процента, а в други - 1-2.

Повишение на заплатите ще има във всички сектори - образование, здравеопазване, социални дейности. Все още се обсъжда с колко. Бюджет 2018 може да си позволи да повиши доходите на полицаите.

  • 3
    5
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре