Един от любимите на феновете актьори от сериала „Игра на тронове” Томас Влашиха, изиграл ролята на Джакен Х'гхар от Бравос, е в България. Той е у нас за четвърти път и определя страната ни като красива и многолика.

„Наоколо има недокосната от човек природа и това е голямо съкровище. Обичам също и храната. Любима ми е шопската салата”, разкри Влашиха в предаването „Тази събота” по bTV.

Въпреки огромния успех на „Игра на тронове” Томас, познат на зрителите като жреца на Многоликия бог, признава, че все още може да се разхожда по улиците и без да го разпознават.

Не липсват обаче и забавни случки с фенове. „Едно момиче ми беше намерило адреса и позвъни на вратата. Трепереше, притеснена, каза:  „Извинявайте, приятелката ми следващата седмица има рожден ден, може ли от пластилин да ви направя лицето? Казах й, че много бързам”, разказа той в студиото на bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Срещал се е и с британския принц Уилям и съпругата му Кейт, които са големи фенове на сериала. „Казаха, че много го харесват, защото ме разпитваха много”, отбеляза Томас.

“Като актьор е най-добре да  нямаш никакви очаквания за проектите си, защото особено когато си на свободна практика, понякога може да минаваш през доста трудни периоди. Винаги съм бил доволен, че мога да се прехранвам  от това, което правя в Германия, но невинаги съм бил възхитен от ролите, които трябва да играя. Затова започнах да работя с агент, защото е добре в моята професия човек да се разпростира в много посоки. Явих се на прослушване за „Игра на тронове”. Имах късмет, приеха ме”, допълни той.

„Не бях чувал за „Игра на тронове”. Това беше вторият сезон. Не бяха показвали първия сезон в Германия, не знаех на какво се явявам. Казаха, че е американско фентъзи”, каза още Влашиха.

Актьорът бил изключително щастлив, че е получил ролята. „Винаги съм искал да работя в международен екип и знаех, че става въпрос за нещо голямо. Никой обаче не очакваше да има чак такъв голям успех, а той е наистина забележителен”, подчерта той.

Влашиха разказа и как се е насочил към актьорството.

„Знаех, че исках да правя нещо, свързано с артистизъм, музика, театър. На 15 години кандидатствах в училището по актьорско майсторство. Изобщо не се бях консултирал с родителите си. Изпратих молбата си и минах през няколко кръга на приемни изпити, приеха ме и започнах да уча актьорско майсторство в Лайпциг”, посочи той.

В момента Влашиха снима нов сериал в Прага, но не издаде никакви подробности около проекта.

Актьорът ще бъде гост на най-голямото събитие за почитателите на комикси, аниме, фантастични филми и игри, което отвори врати в София.

„Анивенчър Комик кон” е фестивалът, който ще срещне феновете с някои от най-големите звезди от любимите сериали и художници на комикси.

На фестивала има и специализиран щанд на bTV Action, на който ще има много игри и изненади за посетителите от двата нови сериала – „Стрелата” и „Смъртоносно оръжие”, които феновете очакват наесен.