Полицията работи по нова кражба на тоалетни от автомагистрала "Таркия". За година и половина са изчезнали вече пет химически тоалетни.

Макар на пръв поглед темата да буди усмивки, темата е свързана с безопасността на пътя. Много хора споделят, че когато пътуват на дълъг път, особено ако са с деца, и няма тоалетни, спират в аварийната лента и дори пресичат мантинелите.

От фирмата, която обслужва тоалетните по магистралата, допускат, че зад кражбата стоят  конкуренти

"Нужна е може би доста сериозна техника да се направи това нещо. Мисля, че не е работа на един човек и е работа за човек, който е запознат с дейността на химическите тоалетни, за да знае после какво трябва да направи", коментира управителят Тенчо Гьоков.

Друг проблем е, че на паркингите по магистралата няма осветление и това създава предпоставки за кражби.

„Един от вариантите е да се снабди паркингът с видеонаблюдение, но за момента не е възможно, защото няма достъп на електрическа енергия на самите паркинги", обясни Гьоков.

От полицията се опасяват,че кражбата на кабините ще повиши риска от пътни инциденти.

"Всяко едно посегателство върху тях принуждава хората да използват алтернативни варианти - пресичат пътното платно, преминават мантинелата", заяви говорителят на сливенската полиция Първолета Мандинска.

От полицията предупреждават всички, които пътуват по магистрала „Тракия”, да бъдат внимателни, да спират само на паркингите или на безопасни места. Още повече, че трафикът от морето и обратно е особено засилен през този сезон.