18-годишен преби лекар и охранител в спешното отделение в Пазарджик. Случката се е разиграла вчера по обяд, а причината е спор за лечение на пострадал при пътен инцидент техен роднина.

Младежът е арестуван и ще отговаря за телесна повреда на длъжностни лица, а пострадалата д-р Гергана Анчева е настанена с комоцио в отделението по неврохиругия.

Тя е с 30-годишен стаж, виждала е и друг път агресивни пациенти и роднини, но за първи път й посягат. Замисля се дали да не напусне професията и със сигурност ще съди нападателя си.

Лекарите от Спешния център излязоха днес на протест с искания за строги санкции за нападенията над медици. Припомняме, още преди години бяха прокарани законови промени именно с цел лекарите и медицинските специалисти да бъдат защитени.

Нападението в Пазарджик станало вчера по обяд в спешното отделение на областната болница. 18-годишният Д.К. от беловското село Момина Клисура бил по същото време там заради пострадал негов братовчед.

Тийнейджърът, видимо афектиран и агресивен, се спречкал с медицинския персонал, като ударил с юмруци дежурната лекарка, а в последствие нанесъл и удар на пристигналия на мястото охранител от болничното заведение.

Незабавно на мястото е изпратен автопатрул от Пазарджик, който е задържал в ареста нападателя. Спрямо него е образувано полицейско производство за нанасяне на телесна повреда на длъжностни лица по време на изпълнение на служебните им задължения.

Чичото на момчето обаче твърди, че близките били провокирани от лекарите, които ги нагрубили.

Случаят е докладван на прокуратурата в Пазарджик.