Най-ниска е минималната температура днес в Кнежа - минус 20° и във Видин - минус 19.6°.

Днес ще бъде предимно слънчево, на места в равнините и около водните басейни - с мъгли или ниска слоеста облачност. Ще бъде почти тихо с  максимални  температури между минус 4° и 1°.

 В  планините ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра минус 3°, на 2000 метра – около минус 6°.

Предупреждение за много студено време и утре.

Привечер и през нощта над Източна България облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. През деня над Източна България ще бъде предимно облачно, над Западна -  с повече слънчеви часове, но преди обяд на много места в равините и котловините ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Ще бъде почти тихо.

Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, в местата с ясно време през нощта - и по-ниски, а максималните - предимно между минус 4° и 1°.

 

И в понеделник ще бъде почти тихо, на много места в низините и котловините – с  мъгли или  ниска слоеста облачност. Предимно слънчево ще бъде преди обяд в планините. По-късно ще започне увеличение и на високата облачност. Дневните температури ще се повишат слабо. Във вторник ще има значителна облачност. В Южна България ще започнат валежи, предимно от дъжд, в планините - от сняг. През нощта срещу сряда с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг и в сряда през по-голямата част от деня в южната половина от страната ще продължи да превалява. В западната част от Дунавската равнина все още на места ще има мъглиа. В четвъртък ще се задържи студено и предимно облачно, но вероятността за валежи е малка.