Теменужка Петкова: Държавата е на мястото си, няма проблем нито с доставката на ток, нито с цената
Министърът в оставка прекъсна отпуската си след решение на депутатите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

Държавата е на мястото си и хората не бива да се притесняват. Няма абсолютно никакъв проблем нито по отношение на сигурността на доставките на електроенергия, нито по отношение на цените. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по повод продажбата на ЧЕЗ.

След множество реплики и дуплики депутатите гласуваха със 124 "за" и само 7 въздържали се дебатът за енергетиката да се проведе днес. Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова прекъсна отпуска си и вече е в пленарната зала и изчаква да дойде нейния ред. В началото на заседанието бе обявено, че тя няма да присъства, защото си е взела отпуск.

Разбирам, че темата е благодатна, ако някой иска да направи спекулация със страховете на хората, но хората не бива да се притесняват, подчерта Петкова.

В ЧЕЗ работят професионалисти, Министерството на енергетиката прави проверки по отношение на техническата адекватност на електроразпределителните предприятия, каза Петкова.

В отговор на въпрос Петкова заяви, че още е рано да се говори за това откъде ще дойдат средства, за да може държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ. Тя уточни, че за това е необходимо съгласие не само на купувача, но и на продавача.

Държавата иска да влезе в ЧЕЗ-България, политическото напрежение не спада (ОБЗОР)Гинка Върбакова атакува Корнелия Нинова, от ББР видяха чешка манипулация в намесването им

Попитана дали ще остане на поста министър, ако мнозинството не приеме оставката й, Петкова заяви, че съдбата на оставката зависи на първо място от премиера Бойко Борисов, а и от коалиционните партньори. Аз съм депозирала своята оставка, защото смятам, че така трябва да бъде в тази ситуация, допълни тя.

По отношение на проекта АЕЦ "Белене" Петкова заяви, че консенсусът в парламента днес е добър знак. Оттук нататък започваме активна работа, отбеляза тя.

Оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗУправляващите обявиха, че е твърде рано да се говори за това кой ще я замени

По думите й за проекта има сериозен и реален инвестиционен интерес. Има интерес и ще започнат разговори с нашите съседи на Балканите, може да стане един добър проект при определени параметри, каза Петкова. Нашата цел е такъв проект да бъде реализиран на пазарен принцип, допълни тя.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре