За нов случай на неправилно шофиране около Руски паметник сигнализира организацията „Спаси София” във „Фейсбук”.

След ремонта там недисциплинирани шофьори навлизат понякога по т.нар. зелени релси, състоянието на които след подобни маневри е плачевно.

Такова неправилно минаване наскоро коства и поста на главния секретар на МВнР Стоян Тодоров.

Сега обаче такси е решило да мине през велоалеята. Тъй като нейната маркировка е в жълто, в социалната мрежа се появиха шеговити коментари, че шофьорът вероятно „решил”, че това е лента специално за него.

 

Пространството около Руски паметник се превърна в поле за изява на крайно недобросъвестни шофьори. Днес, водачът на такс...

Posted by Спаси София on Friday, 8 April 2016

Десет минути след като научават за случая, от ръководството на таксиметровата компания, чиято кола е била снимана, викат шофьора Стоян Стоянов да даде обяснение за случилото се.


Той казва, че е направил нарушението, защото са го помолили да качи възрастна и трудноподвижна жена, което се вижда от снимките.

Стоянов работи във фирмата от четири години и до момента не е имал нарушения. Сега обаче ще бъде наказан.

„Възможностите са две, като втората възможност е по-вероятна – той да бъде освободен и да не управлява автомобил, облепен със стикерите на „Радио СВ такси”. Първата възможност е парична санкция”, заяви управителят на таксиметровата компания Емил Игнатов.

Още един път се извинявам на цялото общество пред моя шеф за нарушението от моя страна. Че това е нарушение на правилника (...), го осъзнавам, но го направих в стремежа си да направя добро, казва Стоянов.

Проблеми с неправилното използване на велоалеите има не само в София, но и в други градове. Снимката, изпратена от наш потребител в рубриката ни „Аз, репортерът” е от Варна:

Снимка: Аз, репортерът