Строителството на АМ "Хемус" към "Боаза" започва в края на месеца
Новото трасе към Ловеч и Плевен ще излезе с 300 млн. лв. по-евтино
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Николай Нанков
Снимка: Ладислав Цветков

До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък от магистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел "Боаза", съобщи в Ловеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от БТА

По думите му проектирането на трасето от 9,3 км все още тече, а изграждането му трябва да бъде завършено за година и половина.

Нанков допълни, че в момента се извършва проектирането и геологията в участъка между пътен възел "Боаза" и разклона за Ловеч и Плевен от път II - 35.Строителството на трасето, с дължина 52 км. ще бъде разделено на три етапа. В средата на годината ще бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител. 

Николай Нанков: АМ „Струма” ще бъде завършена през 2023 г., а АМ „Хемус” – 2025 г.Санирането по националната програма продължава, обяви министърът на регионалното развитие

"С това проектиране променихме параметрите на автомагистралното трасе. Проектната скорост е 120 км. / ч., но позволената скорост ще е 130 км./ч.", поясни регионалният министър.

Той добави, че по този начин от държавния бюджет, от който се финансира строителството на магистралата, ще бъдат спестени 300 милиона лева.  "С новото проектиране спестяваме седем мостови съоръжения и три дълги тунела.", каза още Николай Нанков. 

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре