Стотици българи блокирани в Рим 10 часа
Потърпевшите часове наред са без информация от авиокомпанията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
опашка, рим,, чампино, райънер
Снимка: btvnovinite.bg

Стотици българи са блокирани на летище „Чампино” в Рим без храна, вода и съдействие от авиокомпанията „Райънеър”, предаде репортер на bTV. От 6:30 ч. сутринта хората чакат да бъдат пренасочени или компенсирани за липсата на самолет, който да изпълни полета им до София, планиран за 8 ч. сутринта.

Рано сутринта летището е блокирано от гъста мъгла и временно полетите са преустановени. Малко по-късно започват да излитат и пристигат самолети, макар и със закъснение. Полетът на българите на „Райънеър” обаче е бил отменен, а самият самолет, идващ от София, е бил изпратен на друго летище в Рим – „Фиумичино”.

Блокираните българи стоят часове наред без информация от авиокомпанията. Към ранния следобед вече са останали около 40 души, за които остава да се намери превоз.

Предлагат им се алтернативни полети за други дни и през други градове, дори държави. Засегнатите обаче се оплакват, че ще получат финансова компенсация само за една нощувка, а на някои ще се наложи по две. „Едните пътуват до Пиза, ще спят там и пътуват утре следобед, а други през Лондон и ще спят две нощувки”, споделя потърпевш пред репортер на bTV. Ако искаш да се прибереш без да излизаш от Рим, най-ранната възможност била на 2 декември.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре