Столичната община иска компенсации за липсата на парно още през февруари
Това стана ясно, след като дружеството беше изслушано от Столичния общински съвет
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 6
    0
Сметки за парно
Снимка: btvnovinite.bg

Столичната община поиска от „Топлофикация” София компенсации за гражданите, останали без парно и топла вода дни наред, още във февруарските сметки.

Това стана ясно, след като дружеството беше изслушано от Столичния общински съвет.

На места в столицата парно има, но аварията все още не е напълно отстранена„Топлофикация” уведоми, че започва поетапно пускане на парното в засегнатите от тежките аварии квартали

На места в столицата топлоподаването вече е възстановено, но по възникналите аварии продължава да се работи. От „Топлофикация” поясниха, че до довечера то ще бъде възстановено навсякъде, като утре сутрин се очаква топлоподаването да бъде в нормални срокове.

Тепърва предстои „Топлофикация” да изпрати аварийни екипи по адресите, които да установят от колко време отделните абонати не са имали парни. Чак тогава ще започне пресмятането на неустойките.

Йорданка Фандъкова: След възстановяване на топлоподаването в София, започват проверки„За поредна нощ екипите на „Топлофикация” работиха, така че рано тази сутрин са приключили действията. Вече започва пълненето на системата, като това е много бавна дейност”, каза още тя

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска прокуратурата да извърши проверка за първопричините за възникване на авариите.

Проблемите продължават в източните квартали на столицата - отделните части на "Младост", "Студентски град", „Витоша", „Дървеница", „Мусагеница", „Малинова долина". Има проблеми и в част от кв. "Изток".

Предстои запълване на топлопреносната мрежа с вода, а това е бавен процес, обясниха от дружеството. Очаква се топлото да се завърне в тези райони утре

  • 6
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре