Все още няма коментар от БСП след вчерашните обвинения на ГЕРБ, че провокира напрежението сред собствениците на животни и протестиращите. 

Протестиращият Тодор Атанасов, заради чийто клип вчера от ГЕРБ попитаха лидера на БСП дали е давала указания на хората на блокадата и дали са раздавани пари, днес обяви във „Фейсбук” профила си, че си е вкъщи. Във видеото си не отрича за разговор с лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Аз не съм взел една стотинка от нито една политическа партия. Аз съм един обикновен гражданин, който отиде да защити една дърта бабичка!”, твърди Атанасов.

Коментар под видеото е оставила Нина Гергова, позната от контрапротестите в защита на кабинета "Орешарски" през 2013 г. година. С призив заради появилата се жандармерия.

„Хора, идвайте, както виждате, животните са още живи”, написа Гергова.

Зад Нинова при посещението ѝ миналата неделя в Шарково виждаме областния лидер на партия

„Възраждане” в Бургас Владимир Павлов.Хванал се е и на хорото до къщата на баба Дора – именно за Тодор Атанасов. Твърди, че се запознали в Шарково.

„Зад нас не стоят политически организации, нито финансиране.

„Възраждане” и БСП не за първи път имат общи каузи. Заедно бяха на протеста през март заради сделката с ЧЕЗ”, твърди Владимир Павлов.

Активност в селата от огнището на заразата преди протеста на животновъдите пред Министерския съвет в сряда прояви и жена, която се придвижваше с кола със софийска регистрация и агитираше потърпевшите да пуснат колективна жалба.

Тезата за колективния иск чухме от БСП в същия ден и в парламента.

От БСП засега не коментират.