Стимулиране на икономическия растеж и елиминиране на бариерите, които сега го спират - така накратко обясниха от "Да, България" икономическата програма на партията.

Според председателя на партията Христо Иванов те предлагат реален план за растеж. Фокусът в него е върху предприемаческата култура. Увеличаване на парите за наука, намаляване на бюрокрацията и въвеждане на механизъм за спиране на кражбите са част от икономическата програма на партията.

По-рано днес в ефира на bTV Христо Иванов определи липсата на обединение в дясното пространство като желание за ново начало сред сините избиратели. „Ние ще работим в парламента с „Нова република” на Радан Кънев за голям анти-корупционен фронт”, поясни Иванов.

„Не „Да, България” трябва да обяснява защо идеята за коалиция се превърна в мръсна дума, не „Да, България” трябва да обяснява, че десните не могат да съберат 4%”, каза Иванов.

„Да, България” е единствената формация, която може да привлече нов електорат”, смята бившият правосъден министър и подчерта, че ако десните партии се бяха обединили предизборно, това нямаше да е гаранция, че ще минат 4-процентната бариера.