Вицепремиерът и служебен министър на отбраната Стефан Янев предупреди, че може да има още промени в ключови сектори на Министерството на отбраната, ако администрацията и дружествата с принципал военното ведомство не се справят със задълженията си.

„Ако намерим нарушение на принципи на правилно управление, нарушение на принципи на добро стопанисване, ако говорим за други дружества или в частност в администрацията, т.е. отклонения от нормалните служебни ангажименти и задължения на всеки един”, заяви пред bTV Стефан Янев.

От 18 дружества са сменени 7 директори заради резултатите от одита
, който вече беше оповестен официално от Министерството на отбраната. От ведомството уточняват, че останалите директори, които работят добре няма да бъдат сменяни.

Мотивите за смените са непостигане на желаните финансови резултати, обясни Стефан Янев.

По думите му, само едно дружество в рамките на оръжейния холдинг „Терем” е с положителен финансов резултат - варненското предприятие "Флотски арсенал", при това по договор, който е сключен преди три години.

Янев беше помолен да коментира и позицията на бившия военен министър Николай Ненчев, че "червената метла действала през служебното правителство".

„Не виждам нито червена, нито зелена, въобще целия цвят на дъгата. Разбирам, че партиите са в предизборна борба в момента, но нека да припомним, че служебното правителство не участва на изборите. Така че да бъдат така добри посланията да си ги разменят между тях си и да бъдат така добри да търсят сърцата и умовете с послания към тях, а не по адрес на служебното правителство".