Както във всяко семейство, за нас най-важното е да сме здрави, затова първо ще направим червеното яйце, каза най-усмихнатата синоптичка Станислава Цалова, на която екипът на "Тази събота" гостува днес.

Днес е и първото боядисване на яйца за малкия й син Светли, който показа техниката си пред камерите.

Стаси Цалова каза, че за нея Великден е най-светлият празник в годината:

„Аз изведнъж го осъзнах, че това е празникът на чудото, празникът, който, според мен, могат да усетят хората, които са били свидетели на чудо. Аз няколко пъти съм била свидетел на чудо в живота си, това е едно от чудесата, които са ми се случвали (бел. ред. синът й Светли) и затова аз в един момент просто го осъзнах този празник, че целият свят на Великден признава, че чудото съществува”.

В нашето семейство основният ритуал на Великден е боядисването на яйца, каза съпругът на Стаси Данчо.

„Не сме чак толкова стриктни да спазваме поста, който е преди това. По-скоро, както повечето българи, в последните няколко дни се мобилизираме и започваме да спазваме традициите, което е хубаво, защото не всеки може и има физическата възможност да ги спазва тези неща”.

Стаси похвали съпруга си Данчо, който е много добър готвач – всеотдаен и креативен. Меси и козунаци.

Чаровната синоптичка на bTV сподели, че това, което иска да предаде на сина си Светли и което е научила от родителите си е, че всеки празник трябва да го празнуваме:

„Да използваме случая да бъдем щастливи, да бъдем със семейството си, да бъдем заедно и да се насладим на мига, защото тези мигове минават и, ако ние кажем: „Тази година няма да боядисваме яйца, какво пък толкова – Великден, всяка година е Великден”, така пропускаме шанса да бъдем щастливи. Защото, въпреки че понякога е много натоварено, това е шанс за празник”.

Семейството пожела на всички зрители да са здрави, да се обичат много и да посрещнат празника.