Не виждам желание от страна на тези, които протестират срещу Слави Бинев, да търсят решение на проблема. Виждам дискриминационна позиция, че не искат да говорят по този въпрос. Това заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти днес.

По повод протестите, които се водят срещу назначението на Бинев за председател на комисията по култура и медии в парламента, Симеонов каза, че не е чул нито един сериозен аргумент да съпартиецът му да освободи поста.

Ще говоря със Слави Бинев и Цецка Цачева и ще дам отговор, увери председателят на НФСБ. „Предпочитам да не коментирам гилдията, която протестира. Това е трупата на Народния театър и един човек, който доколкото знам е режисьор там – Александър Морфов, който използва махленски език и обидни квалификации и не искам да го коментирам“, каза още Симеонов. Той посочи, че всеки проблем може да намери своето решение, стига да бъде търсено.

Единственият човек, който може да поиска оставката ми, е Валери Симеонов, заяви по-рано днес Слави Бинев пред "Дарик". Той допълни, че не смята да се оттегля под натиск и действията срещу него са, защото иска промяна - "да хвърли камъче в блатото" на българската култура.

Трябва ли да бъде сменен Слави Бинев като шеф на комисията по култура?